MUDr. Michaela Svobodová - výživová poradkyně

Salát s bulgurem a cizrnou

Pro 4 osoby potřebujeme:

250 g bulguru
350 g cizrny (nakládané - např. Alnatura )
1 červenou cibuli
svazek kopru
svazek petrželové nati
60 g piniových semínek
80 g sušených brusinek
1 salátovou okurku
180 g sýru Feta (pokud možno nízkotučný)
2 pomeranče
5 lžic olivového oleje
1 lžíci jablečného octa
2 lžičky hořčice
2 lžíce agávového sirupu
sůl, pepř, rukola


Bulgur vaříme dle návodu na obalu, cizrnu slijeme s přidáme k bulguru. Cibuli, kopr a petrželku nadrobno nasekáme a přidáme do salátu společně s piniovými semínky a brusinkami.

Okurky nakrájíme na kostičky, které společně se sýrem feta vmícháme do salátu.

Z omytého pomeranče nastrouháme kůru, kterou též vmícháme do salátu.

Ze šťávy z obou pomerančů, oleje, octa, hořčice a sirupu z agáve vytvoříme zálivku. Dle chuti osolíme, přidáme pepř a vmícháme do salátu. Na závěr přidáme lístky rukoly.