MUDr. Michaela Svobodová - výživová poradkyně

Kuřecí prsa s brokolicí a hlívou ústřičnou

Ingredience:

800 g kuřecíh řízků
sů, černý pepř
rostlinný olej
5 stroužků česneku
čerstvý tymián
2 lžíce másla
olivový olej
1 pálivá paprička
100 g hlívy ústřičné
100 ml suchého bílého vína
200 g brokolice
100 ml drůběžího vývaru

Postup:

Kuřecí prsa:
Z obou stran osolíme a opepříme, na pánvi na rozpáleném oleji je opečeme nejprve z jedné strany, poté je otočíme a přidáme 4 stroužky rozdrceného česneku a několik větviček natrhaného tymiánu a 1 lžíci másla. Maso i s obsahem pánve přendáme do zapékací formy, vložíme do předehřáté trouby a na 160 stupňů pečeme 8-10 minut.

Zelenina s hlívou :
V pánvi na olivovém oleji osmahneme na plátky nakrájený česnek, na kolečka nakrájenou papričku, na kousky natrhanou hlívu a podlejeme vínem. Osolíme, opepříme a přidáme na menší růžičky nakrájenou brokolici. Vše podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme asi 2 minuty. Nakonec zjemníme máslem.
Servírování - 1 porce
Na mělký talíř naservírujeme brokolici s hlívou a vzniklou omáčkou. Navrch položíme kuřecí prsa nakrájená asi na tři kousky. Jako příloha jsou vhodné opečené bramborové nudle.