MUDr. Michaela Svobodová - výživová poradkyně

Jáhlové placičky s česnekovým dipem

Ingredience:
200 g jahel
2 červené cibule
svazek petrželky
50 g dýňových semínek
4 snítky čerstvé máty
2 vejce
100 g strouhaného sýru ( 20 nebo 30 %ní Eidam)
lžička kari
olej, sůl, pepř na dochucení

Na česnekový dip:
1 kelímek zakysané smetany ( 8-10% tuku), místo toho lze použít jogurt do 3% tuku
2 stroužky česneku
sůl, pepř, petrželka

Jáhly uvaříme dle návodu, necháme vychladnout. Do salátové mísy nadrobno nakrájíme cibulku, petržel, mátu a opražená dýňová semínka.Přidáme jáhly, vejce a strouhaný sýr.Dochutíme kari, solí a pepřem. Tvarujeme placičky a smažíme.

Česnekový dip :
Smícháme zakysanou smetanu a prolisovaný česnek, okořeníme, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku. Podáváme s placičkami.