MUDr. Michaela Svobodová - výživová poradkyně

Lehká rajčato-zeleninová polévka

Lehká rajčato-zeleninová polévka
Ingredience:
4 větší rajčata
1 cibule
1 středně velká mrkev
kousek květáku
bobkový list, nové koření, nadrcené chilli koření
1 lžička polévkového koření Nesoldík a Vega rajčátka (Davídkovo koření)
trochu citronové šťávy
uvařená rýže
 
Postup přípravy:
Na 2 lžících řepkového oleje osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme na kousky pokrájená rajčata ( není nutno předem loupat ), 1 bobkový list, pár kuliček nového koření, na plátky nakrájnenou mrkev a kousky květáku. Po chvíli přídáme vodu, vaříme do změknutí, lehce osolíme a k dochudení použijeme koření Nesoldík a směs Vega rajčátka. Povařenou směs můžeme  lehce rozmačkat vidličkou nebo štouchadlem na brambory, lehce okyselíme citronovou šťávou. Povařenou rýži přidáváme až na talíři. K dochucení můžeme použít chilli koření.